MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁST SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA A REÁL-FÉM BT.-NÉL

Kedvezményezett neve: „REÁL-FÉM” Építőipari és Szolgáltató Betéti
Társaság

Projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást
segítő fejlesztések megvalósítása a Reál-Fém Bt.-nél

Projekt kódja: GINOP-1.2.16-22-2023-04778

A szerződött támogatás összege: 58.745.691 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A projekt befejezési dátuma: 2023.07.14.

A projekt bemutatása:

A Reál-Fém Bt. sikeresen valósította meg „Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések megvalósítása a Reál-Fém Bt.-nél” című, GINOP-1.2.16-22-2023-04778 azonosító számú projektjét, melynek célja a jól működő és dinamikusan fejlődő cég további fejlesztése, a meglevő, hatékonyan dolgozó munkaerők megtartása és munkájuk hatékonyabbá tételéhez a technológiai megújítás végrehajtása volt.

A projekt négy területre fókuszált:

  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, melynek keretében 3 db, a saját piacán csúcstechnológiának számító Kemppi inverteres hegesztőgépet, és egy zárt fülkés,  TAILIFT PFG25 típusú gázüzemű emelővillás targoncát vásároltunk.
  • Infrastrukturális beruházás részeként egyrészt megtörtént 4554 Nyíregyháza, Magyarvég utca 2. alatt található telephely korábbi földes udvarának szilárd burkolattal való ellátása, melynek keretében 500 m2 aszfaltozott és 1450 m2 betonozott felület készült el. Másrészt megvalósult az üzemcsarnok világítási rendszerének korszerűsítése, azaz a korábbi, korszerűtlen és elégtelen fényt adó világító testek helyett energiatakarékos, nagy fényerejű LED lámpákat szereltünk fel. Harmadrészt az épületegyüttes korábbi pala, illetve trapézlemez tetejét korszerű, hőszigetelő szendvicspanelre cseréltük, melynek köszönhetően megszűntek a beázások és a fűtési költségeink is számottevően csökkentek.
  • A felhasznált, jelentős mennyiségű villamosenergia kiváltására 49,88 kWp teljesítményű napelemes rendszert telepítettünk. Illetve tanácsadás keretében 100 órában vállalati pénzügyi tanácsadás szolgáltatást vettünk igénybe.

A projekt eredményeként megfelelő munkahelyi környezetben, hatékonyabb munkavégzéssel vagyunk képesek megfelelni ügyfeleink elvárásainak, kéréseinek, és közben a működési költségeinket is racionalizálni tudjuk. A projekt teljes elszámolható költsége 83.922.417 Ft, a támogatás intenzitása 70%, az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 58.745.691 Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. 

Scroll to Top